Jigsaw of Me
Image hosting by Photobucket
By: Jismin Yusoff

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]
Thursday, 1-Feb-2007 04:00 Email | Share | | Bookmark
4th Day BANGKOK

Depan hotel, Charleena Princess
 
we're clueless what does the signs says
View all 24 photos...
well, time to say goodbye to bangkok. i'm definitely gonna miss all the traveling, especially our tour guide, Awie yg sgt kelakar & ada je benda nk cite. Dia ni auw la sket, tp still oke. Phrases from him that we would never forget definitely will be ,"U walk straight, is lekok, is betul"(that's him giving direction to a tourist, sambil buat hand gesture, no wonder mat salleh tu paham). funny oke. x masuk lg sgala cerita ceriti sejarah thai & pattani. fun fun fun.

before balik, we did a last minute shopping spree at Platinum Wholesale Shopping Mall. i like it here. Soo me. All da hong kong style & tunic dress. Gila murah oke. Lgpun, the mroe u buy, the less u pay. Like a tunic dress will cost u RM25, but if u buy 3, then it will be reduced to RM20. then if 5, RM17. U do the math. besh besh besh. sampai kene beli this one funky beg plastik besar to sumbat all of our things. sampai Awie angkutkan all my purchases. aiya, nasib baik 2jam je. kalo x, kompom byk lg aku soping.

during lunch, my auntie finally dpt rasa the delicious pulut mangga. having me the only yg penah makan, i teached them the right way to eat. sgt sedap lemak berkrim oke. delicious sgt. santan dia x bole blah la. mangga manis je. dh penuh pun paksa gak isi. sedap punya psl. kt suvarnabhumi, posing sesaja. biarkan. cam whore babe. haha! ingat nk sops perfume kt duty free, but ada yg lbih mahal dr kt malaysia, so i wasn't very sure & x jd je beli.

bubye Bangkok. KL, i'm back!!

p/s: taxi di bangkok sgt cumil. da pink, oren, ijau. comel sgt je



Wednesday, 24-Jan-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
3rd day, BANGKOK

mari ke floating market!
air kelapa manis bangat
tgk..memasak pun bole je
View all 36 photos...
the day started with the journey to the floating market. hoyeah. sangat best di sini. and we were lucky there sbb dpt tgk penggambaran filem bollywood. might as well muka kami ni termasuk jugak. sebenarnya, dr awal lg they all dh shooting, but moi was too bz snapping pix sampai x pasan mereka. my uncle did snapped a pix of me snapping pix yg tetiba ada mereka di tepi. the hero is Dino Morea & i hv no idea who is the actress.

back to floating market, it 's a new experience of shopping. ye la, shop atas air kan. if u wanna buy something, u stop the pembawa bot and then dia pun ke tepi. but mana yg jual food tuh or drinks, diorang pun bersampan jugak. xde la statik seperti yg lain. ye, ada org menjual makanan & menggorengnya di atas bot. memboring flip flop di sini,test pun dlm sampan je. menarik gitu.

before lunch, singgah di one of Thai factory outlet, nama FN = Fly Now. jenama utk dieksport. sini ada la some brg yg murah seperti pants EDC by Esprit kazenku, hanya 350 bhatt sahaja. hampeh je xde size aku. tgk je la org soping kt sini. tgh hari, mkn lain sket. sup tulang terbaik. sedap gila oke. nyum nyum. then trus ke gem factory & outlet. it is near River Kwai bridge. bridge apa ni? ni la antara laluan kereta api yg buruh paksa from burma sume kene buat beside that terowong kt kemboja. pastu masa buat bridge ni, diorang kene bom. ramai la mati. train masih lalu oke jalan ni. gayat gila naik bridge. org dh la ramai. silap sket, kompom jatuh.

xtvt diteruskan dgn soping gems plak. sume pakat beli cincin la, gelang la. rambang mata you. harga pun terbaik je. janji batu real. uniknya, seller sini sume x reti ckp english, so nk tawar menawar tuh menerusi kalkulator. dia tunjuk rege dia, kita lak tunjuk rege kita. unik, kan? dah puas hati bersoping, kembali ke bangkok. macet aja kt sini. cheh.


Tuesday, 23-Jan-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
2nd day Pattaya & Bangkok Pt II

mula² ala separuh duduk
tiba² dia nganga, terkejut gue
 
View all 43 photos...


Tuesday, 23-Jan-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
2nd day Pattaya & Bangkok Pt I

we stayed at Park Village
tgk kabel sume. selirat abes
mari, mari. bole isi lg
View all 40 photos...
Today kami berjalan² di NongNooch Village. Seblom sampai NongNooch, we head to this tempat jual barang from lebah madu; bee pollen, honey and also royal jelly. panai itu mamat ckp melayu. dia ckp dai dr betong, sempadan siam nun. after uncle & auntie membeli belah, we continue our journey.

NongNooch is a very big, how we put it, plant garden. With a Thai culture & fantastic elephant show. Mak ai, cantek2 sgt la penari² Thai ni. But, i prewfer our dances be it what races, because our movements are far creative. dance diroang ni xde apa sgt pun. gerak kiri, gerak kanan, henjut² bahu, mengirai tangan. itu je. what makes them dancers look good are the costumes. mmg terbaik, ada stories la. they also show soem of thai self defence, tp aku tau yg muay thai je. then dai tunjuk cemana gajah digunakan pd masa dulu. at the end, they called all the baby elephants and they dance to teh music. ada satu baby ni, gila excited dia menari (as in geleng² kepala tu). sgt tomey oke.

after the culture show, pegi elephant show plak. entertaining gila. the elephants dance, play darts, play soccer, cycling, bowls(play bowling) even drawing & massage. tp elephant pun sgt nakal. dia bole pi check & tonjol2 part² 'istimewa' lelaki or pompuan. x senonoh je oke. later me & aja took piccas with the elephant, but i didn't hv a nice shot. dlm video ada la. aja la x nyempat nk naik elephant gaks. then amek ngan riamu gaks. riamu tu cm bosan je actually. tangkap pix ngan the thai dancers gak.

next stop. Hard Rock. Yah, mari soping² & bergambar. ahaha. after makan² and all, we head back to bangkok. ada la 2 hrs ride. we headed straight to MBK shopping mall to shop. yeay. we kept on comparing the places in bangkok with the places in KL, like there's this garden yg org jog and ada tasik and all, and we all kata, "oh, mcm titiwangsa". Then, there's Bangok's Eyes, we went like,"oh, mcm eyes on malaysia". which really get iritating at some points.



Monday, 22-Jan-2007 04:04 Email | Share | | Bookmark
1st day Bangkok

cm kosong je laks
naik ai asia je
mari check in bagasi
View all 31 photos...
airport suvarnabhumi ni bapak besar oke. tp maintenance hampeh. cermin berabuk je. tp sume cepat, even flight delayed(biasa la air asia). trus naik van, mamam kt restoran yg cantek. ada taylor hicks versi siam la plak. then trus ke pattaya. on the way ujan la plak. sume layan tdo. sampai tros mamam lg. mmg 4 ari kt sana, lauk dia sama je. tomyam, telur, ikan 3 rasa & sayur campo. tp nikmat la merasa tom yam thai sebenar.

malam, berjalan2 di sekitar pattaya. besar gila la town pattaya ni. siap bahagi 3 bhgn, central, north & south. pattaya ni actually very famous for night entertainmnet, meaning prostitution & bars la mostly. mmg je murah, all nite beer je skali masuk baru rm5.50= 55 bhatt. mana xnya. but then, disebabkan hujan, kami ni mcm dirahmati tuhan la jap xde la tgk aksi2 melampau hooker jalanan di pattaya ini. sempat singgah di tiffany's show, the all-'pondan' show. pondan cun ok. we all xde la tgk. just singgah depan building tu je. mmg je ramai mat salleh & cina beratur beli tiket. jalan2 di walking street. ala2 petaling la, tp turut dipenuhi dgn bar and girls. phm2 je la
then tros balik hotel & titon.

p/s:gambo gelap tuh from my unc;e's cd. aku malas edit dh.


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net